Hisparucuenca - Forumul Asociatiei Hispano - Romane din Provincia Cuenca


 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  
ATENTIE!!!!!

Cei care nu depun formularele cerute de Primarie in vederea confirmarii adresei, vor fi stersi din Registrul de Padron!!!! (pierd EMPADRONAMIENTO!!!!!!)

Distribuiţi | 
 

 Titlul de Calatorie

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 151
Data de inscriere : 07/10/2012

MesajSubiect: Titlul de Calatorie   Mier Oct 10, 2012 6:53 pm

Titlul de călătorie este documentul care se eliberează cetățenilor români aflați în străinătate, care nu mai posedă un document de călătorie valabil, pentru ca titularul să se poata întoarce în România sau pentru a putea întocmi o procură în vederea preschimbării cărții de identiate.

Pentru obţinerea titlurilor de călătorie [b]nu este necesară o programare prealabilă, iar eliberarea acestuia are loc în aceeaşi zi.[/b]

Costul unui titlu de călătorie este de 65 de euro și are o valabilitate de 30 de zile.

[b]A. Eliberarea Titlului de Călătorie pentru adulți[/b]

În cazul adulților, este obligatorie prezentarea pașaportului și a cărtii de identitate expirate. În cazul în care aceste acte au fost pierdute sau furate, este obligatorie prezentarea unui denunț în fața autorităților spaniole.

De asemenea, dacă nu mai posedați niciun document de identitate românesc, este recomandabil să prezentați o copie a cărții de identitate sau a pașaportului, cartea de alegător, permisul de conducere românesc, livretul militar sau să cunoașteți codul dumneavoastră numeric personal, cod ce contine 13 cifre și poate fi găsit atât în certificatul de naștere cât și în cărțile de identitate și pașapoarte.

[b]B. Eliberarea Titlului de Călătorie pentru minori[/b]

În cazul minorilor este obligatorie prezența ambilor părinți (sau, după caz, a celui care deține custodia minorului) care trebuie să prezinte, în original, cărțile de identitate sau pașapoartele valabile, pașaportul expirat al minorului și certificatul de naștere al copilului.

Daca minorul are doar un certificat de naștere eliberat de Registrul Civil Spaniol, acesta trebuie, în mod obligatoriu, să nu conțină erori cu privire la datele de identificare ale părinților și ale minorului și trebuie sa aibă aplicată Apostila de la Haga.

Apostila de la Haga este aplicată gratuit numai la Tribunalul Superior de Justitie al Comunitatii Autonome în care a fost eliberat certificatul. Nu este valabila apostila aplicată de notari..

În cazul minorilor încredințați unuia dintre părinți, trebuie prezentată,în original, sentința românească de divorț cu mențiunea "definitivă și irevocabilă".

În cazul în care numele actuale ale părinților nu coincid cu cele din certificatul de naștere al minorului, va trebui să prezentați și certificatul de căsătorie, sentința de divorț sau documentul din care reiese respectiva schimbare.

Dacă unul sau ambii părinți au documentele de identitate românești expirate, acestora li se va elibera, de asemenea, un titlu de călătorie.

În cazul pierderii pașaportului anterior al minorului, se va prezenta denunțul făcut în fața autorităților spaniole.

Prezența minorilor la sediul Secției Consulare este obligatorie doar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Pentru minorii sub 14 ani, părinții pot aduce o fotografie tip carnet pe fundal alb.

În cazul în care unul dintre părinţi nu se poate prezenta la consulat, este necesară prezentarea de catre celălalt părinte a unei împuterniciri autentificate la un notar public din România sau la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate.

[b]NOTĂ:[/b]

CERTIFICATELE DE STARE CIVILĂ (DE NAȘTERE, CĂSĂTORIE SAU DECES) PLASTIFIATE SAU DETERIORATE ÎȘI PIERD VALABILITATEA


[b]NOU![/b]

SECȚIA CONSULARĂ A AMBASADEI ROMÂNIEI LA MADRID VĂ POATE EFECTUA TRADUCEREA CERTIFICATULUI DE NAȘTERE SPANIOL.

Informatii preluate de pe site-ul Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei, Sectia Consulara [url=http://madrid.mae.ro/node/271]http://madrid.mae.ro/node/271[/url]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://hisparucuenca.forumz.ro
 
Titlul de Calatorie
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Hisparucuenca - Forumul Asociatiei Hispano - Romane din Provincia Cuenca :: Informatii de la Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei, Sectia Consulara :: Pasaport, titlul de calatorie si carte de identitate-
Mergi direct la: