Hisparucuenca - Forumul Asociatiei Hispano - Romane din Provincia Cuenca


 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  
ATENTIE!!!!!

Cei care nu depun formularele cerute de Primarie in vederea confirmarii adresei, vor fi stersi din Registrul de Padron!!!! (pierd EMPADRONAMIENTO!!!!!!)

Distribuiţi | 
 

 Certificatul de casatorie

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 151
Data de inscriere : 07/10/2012

MesajSubiect: Certificatul de casatorie   Mier Oct 10, 2012 7:46 pm

[b]Documente necesare[/b] pentru ÎNSCRIEREA CERTIFICATULUI DE CĂSĂTORIE SPANIOL şi obţinerea unui CERTIFICAT DE CĂSĂTORIE ROMÂNESC:

- Certificatul de căsătorie spaniol eliberat de Registrul Civil legalizat cu Apostila de la Haga la Tribunalul Superior de Justiţie.
- Certificate de naştere soţi.
- Cărţi de identitate/Paşapoarte soţi, valabile.
- Sentinţa de divorţ definitivă şi irevocabilă, în cazul în care unul dintre soți este divorțat
- Certificat de deces, în cazul în care unuldintre soți este văduv


[b]NOTĂ:[/b]

Documentele sus menţionate vor fi prezentate atât în original cât şi în fotocopie.
Cererea de înscriere a certificatului de căsătorie în registrele de stare civilă românești se face de către ambii soţi, când aceştia sunt cetăţeni români sau de către soţul cetățean român, în cazul căsătortiilor între cetațean român și cetățean străin.
Certificatul spaniol va fi tradus în limba română la un traducător autorizat sau de către oficiul consular.
În cazul în care unul dintre soţi nu este cetăţean român, va trebui să aducă certificatul de naștere legalizat cu apostila de la Haga - dacă ţara din care provine este semnatară a Convenţiei de la Haga din 5 octombrie 1961, sau legalizat de MAE străin şi supralegalizat de MAE roman, în caz contrar (ţară nesemnatară a Convenţiei de la Haga).
Certificatul poate fi ridicat doar de către unul dintre soți, cetățean român. În cazul în care solicitantul nu se prezintă la oficiul consular pentru ridicarea certificatului de căsătorie, în termen de trei luni de la data depunereii dosarului, acesta va fi trimis în România, la Direcția de Stare Civilă a Sectorului 1 București.
Lipsa unuia dintre documentele de mai sus duce la respingerea dosarului.

[b]Taxele consulare[/b] încasate pentru înscrierea certificatului de căsătorie spaniol în registrele de stare civilă românești:

Pentru înscrierea certificatelor de căsătorie eliberate de autorităţile spaniole în registrele de stare civilă româneşti, în termen de până la 6 luni - traducere efectuată de un traducător autorizat de Ministerul Justiției din România și legalizată deja de un notar public din România sau de alt oficiu consular al României - 110 euro.
Pentru înscrierea certificatelor de căsătorie eliberate de autorităţile spaniole în actele de stare civilă româneşti, în termen de peste 6 luni - traducere efectuată de un traducător autorizat de Ministerul Justiției din România și legalizată deja de un notar public din România sau de alt oficiu consular al României – 155 euro.
Pentru înscrierea certificatelor de căsătorie eliberate de autorităţile spaniole în registrele de stare civil româneşti, în termen de până la 6 luni - traducere efectuată la oficiul consular - 185 euro
Pentru înscrierea certificatelor de căsătorie eliberate de autorităţile spaniole în actele de stare civilă româneşti, în termen de peste 6 luni - traducere efectuată la oficiul consular- 230 euro

Informatii preluate de pe site-ul Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei, Sectia Consulara [url=http://madrid.mae.ro/node/281]http://madrid.mae.ro/node/281[/url]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://hisparucuenca.forumz.ro
 
Certificatul de casatorie
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Hisparucuenca - Forumul Asociatiei Hispano - Romane din Provincia Cuenca :: Informatii de la Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei, Sectia Consulara :: Inscrierea actelor de stare civila-
Mergi direct la: