Hisparucuenca - Forumul Asociatiei Hispano - Romane din Provincia Cuenca


 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  Conectare  
ATENTIE!!!!!

Cei care nu depun formularele cerute de Primarie in vederea confirmarii adresei, vor fi stersi din Registrul de Padron!!!! (pierd EMPADRONAMIENTO!!!!!!)

Distribuiţi | 
 

 Echivalarea diplomelor preuniversitare in Spania

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 151
Data de inscriere : 07/10/2012

MesajSubiect: Echivalarea diplomelor preuniversitare in Spania   Mier Oct 24, 2012 7:46 pm

[b]Unde se depun actele ?[/b]
Pentru a echivala diplomele preuniversitare obţinute în România, trebuie să prezentaţi documentele ce vor fi indicate, la următoarele adrese:
[b] În Spania[/b], la Madrid: Subdirección General de Títulos, Homologaciones y Convalidaciones, Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei (Ministerio de Educación y Ciencia) , Paseo del Prado, 28, 28071, Madrid; sau la orice sediu al Universitătii Nationale spaniole de Educatie la Distantă
Pentru alte oraşe din Spania: mergeţi la "Delegación del Gobierno", "Subdelegación del Gobierno" sau "Oficina de la Alta Inspección". De asemenea, la orice sediu al Universitătii Naționale spaniole de Educatie la Distanță

Traducerea documentelor poate fi făcută de orice traducător autorizat din Spania. De asemenea, plata taxei de echivalare se poate efectua la orice bancă.

[b] În România[/b], la Bucureşti: Birou Ataşat Învăţământ - Ambasada Spaniei, Intrarea Bitolia nr. 25, sector 1, tel. 021 2301772 (program cu publicul: luni-vineri, 9.00-13.00)

[b]Ce acte sunt necesare ?[/b]

Cerere tip - se obţine de la Birou Ataşat Învăţământ sau de pe internet
Copie legalizată a paşaportului ("Compulsa") - se poate obţine în România la Birou Ataşat Învăţământ sau la Ambasada Spaniei (str. Tirana, nr. 1, Bucureşti). În Spania, se poate obţine de la orice instituţie oficială de stat.
Copie legalizată a Diplomei ("Compulsa") - Se poate obţine în România la Birou Ataşat Învăţământ sau la Ambasada Spaniei (str. Tirana, nr. 1). În Spania, se poate obţine la orice instituţie oficială.
Diploma tradusă în limba spaniolă - legalizată la Notariat.
Copia legalizată a Foii Matricole ("Compulsa") - Se poate obţine în România la Birou Ataşat Învăţământ sau la Ambasada Spaniei (str. Tirana, nr. 1). În Spania, se poate obţine la orice instituţie oficială.
Foaia Matricolă tradusă în limba spaniolă - legalizată la Notariat.
Ordin de transfer bancar care să justifice efectuarea plăţii taxei de echivalare.

[b]Cine poate prezenta cererea de echivalare a diplomei?[/b]

Absolventul, personal
Părinţii, dacă persoana interesată este minoră
O altă persoană, cu împuternicire de la titular

[b]Etapele echivalării[/b]

După realizarea copiilor compulsate, conforme cu originalul, biroul unde se prezintă documentele (în Bucureşti sau în Spania) vă va înapoia Diploma şi Foaia Matricolă, documentele originale.
La depunerea documentelor, biroul de primire va ştampila şi vă va înapoia o copie a "Fişei de înscriere provizorie în centre educative sau la examene oficiale", care dovedeşte faptul că procesul de echivalare este în desfăşurare şi permite persoanei să se înscrie în centrul educativ spaniol corespunzător. Această înscriere va avea caracter provizoriu, până când decizia de aprobare a echivalării va fi definitivă.
La încheierea procesului de evaluare a cererii de echivalare, Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Spania vă va trimite, la adresa indicată în cererea tip, certificatul de obţinere a echivalării diplomei.

Informatii preluate de pe site-ul: [url=http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com.es/2009/08/acte-necesare-petru-omologarea.html]http://romaniinspania-gabriela.blogspot.com.es[/url]
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://hisparucuenca.forumz.ro
 
Echivalarea diplomelor preuniversitare in Spania
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Hisparucuenca - Forumul Asociatiei Hispano - Romane din Provincia Cuenca :: Informatii utile :: Bine de stiut-
Mergi direct la: